Udtalelser fra fagpersonale

"Det bliver en bog, som kommer til at støtte mange, mange familier fremover."

 

Ulla Christensen,

pædagogisk udviklingskonsulent med speciale i børn med særlige behov.

"Tusinde tak for bogen - du kan godt være stolt. Jeg tænker det er en rigtig god bog for nye fagpersoner eller til forældre der skal til at lære den autistiske kultur at kende. :-)"

 

Dorthe Hölck,

Visokonsulent og specialist på ASF og ADHD.

"Det er et fint opslagsværk, og helt sikkert en bog forældre til børn med autisme kunne have god glæde af. Muligvis også nye fagpersoner indenfor autismeområdet."

 

Thomas Peter Sørensen, leder af "Viften", Ålborg og

Kirsten Skaue Jørgensen, forstander på "Himmelev behandlingstilbud", Hvalsø.

 

 

 

 

 

"Jeg er lige blevet færdig med at læse denne bog.

Jeg sidder tilbage med en dyb følelse af, at Anita med denne bog har givet sin datter en stor gave. Gaven består i, at nu har Cecilies netværk fået en lille unik bog, som på fineste vis giver dem mulighed til, at forstå Cecilie bedre, og møde hende, hvor hun er. Det er fantastisk.

Den personlige del rørte mig meget, og Cecilies familie er heldige, at de har så nem adgang til viden.

Det er dog ikke blot en bog til eget netværk. Alle familier som har et, eller flere børn, med en ASF diagnose, vil utvivlsomt have meget stor glæde af bogen. Anita deler nemlig ud af personlige og professionelle erfaringer.

Der er korte cases, som familier kan finde inspiration, og støtte i. Jeg synes bogen er så godt et redskab, at bogen burde udleveres til familier i det øjeblik deres barn får en ASF diagnose. Efter min bedste overbevisning kan den være med til, at gøre en forskel.

Jeg tænker også den er rigtig god til stud. på bosteder, hvor der bor mennesker med ASF. Praktiksteder kan godt stille som ønske/krav, at den stud. læser bogen i den tidlige start af praktikken - eller endnu bedre inden start. Jeg er meget begejstret ... hvis nogen er i tvivl."

 

Helle Vindelev Nielsen,

Socialpædagog og tillidsrepræsentant Botilbud Damgade, Sønderborg,

døgninstitution for mennesker med autisme.

"Det er tydeligt at forfatteren har skabt sig stor erfaring og viden, og derfor på meget kompetent vis går ind i mange facetter af autismens væsen.

Der er rigtig mange gode henvisninger til diverse interessenter, som man kan have brug for at komme i kontakt med. Det er meget fint, for vi ved mange kæmper med at finde ud af hvor man skal henvende sig.

Det er en relevant bog som helt sikkert har læsere både blandt de professionelle og hos forældre / pårørende."

 

Thomas Peter Sørensen, leder af "Viften", Ålborg og

Kirsten Skaue Jørgensen, forstander på "Himmelev behandlingstilbud", Hvalsø.

"Hej Anita og andre.

Jeg har lavet en lille anmeldelse af bogen, som Anita også er velkommen til at bruge:

 

AUTISMENS ABC Autismens ABC er den bog, som jeg gerne selv ville have skrevet.

Jeg er i ordets mest positive betydning ”Autismenørd” og forstander på et lille nordjysk opholdssted for 7 unge med autismespektrumforstyrrelser (ASF).

Jeg synes autismeområdet er helt vildt spændende, men samtidigt så synes jeg også det er svært at tænke autistisk og forstå mennesker med autisme eller autister alt efter hvad man kalder det.

 

Bogen giver på en letforståelig måde en god indsigt i rigtig mange ting, som man som neurotypiker (forældre, søskende, fagperson) kan bruge i det daglige enten til en selv eller bruge som udgangspunkt for en god snak med en forælder eller søskende, om hvorfor bror eller søster ikke er som alle andre.

Mange bøger om autisme kan være rigtig tunge at læse. Der er dog nogle enkelte og heriblandt ”Autismens ABC” der positivt skiller sig ud og det er på grund af de mange cases, så læseren kan opnå indtil flere ”aha-oplevelser”.

Jeg har købt bogen til alle mine medarbejdere faste som vikarer, fordi bogen forklarer autisme på et niveau, hvor alle kan være med. Jeg vil bruge den sådan, at når vi i dagligdagen kommer til at køre for meget i den samme trummerum og tænke for neurotypisk, så vil jeg bede mit personale om lige at bruge en eftermiddag på at genopfriske det der står i bogen og så er vi videre igen.

 

Jeg vil gerne give mine allerbedste anbefalinger til bogen og Anita Neander Knutzen, som har skrevet bogen – flot arbejde og vi kan håbe på, at der kommer en 2’er :)

 

De bedste hilsner fra Svend Erik K. Sørensen Forstander Opholdsstedet Broager www.broager-bo.dk"